Direct naar content

MKB Rotterdam-Rijnmond is met ‘De Beroepentuin’ een van de winnaars van de Award Diversiteit in Bedrijf. Dat is vanochtend bekendgemaakt bij de start van Diversity Day, een initiatief van de Sociaal-Economische Raad, bedoeld om diversiteit bij bedrijven te bevorderen. De Beroepentuin leidt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op voor banen in sectoren waar een personeelstekort is. Sinds een jaar heeft de Beroepentuin ook een filiaal in Utrecht.

Nieuwsgierig? Open Dag 14 oktober

Volgens de SER kan een mix van mensen met een verschil in culturele afkomst, seksuele oriëntatie, leeftijd, gender of arbeidsvermogen een bedrijf veel opleveren: meer creativiteit, betere beslissingen en een open blik naar de samenleving.

Om zo’n mix te bereiken, is het nodig dat medewerkers helemaal zichzelf kunnen zijn. “Pas als je jezelf bent, kun je je talenten optimaal benutten,” zegt de SER. Maar voor mensen met een migratie-achtergrond is dat “jezelf zijn” vaak moeilijk.

Werknemers met een migratie-achtergrond stromen vaak niet door, blijkt uit onderzoek. Bedrijven doen wel moeite om divers personeel te werven, maar eenmaal binnengehaald, blijven de nieuwe medewerkers vaak steken in lage functies met lage salarissen. Daardoor verlaten ze het bedrijf weer snel. De SER spreekt van een ‘draaideureffect’.

Om dit effect tegen te gaan, hebben de winnaars van de Award Diversiteit in Bedrijf volgens de organisatoren van Diversity Day goede projecten ontwikkeld die overgenomen zouden kunnen worden door andere bedrijven.

Open Dag 14 oktober

Op donderdag 14 oktober van 09.00-12.00 uur bent u van harte welkom om een kijkje te komen nemen in de Beroepentuin aan de Gageldijk 182 in Utrecht Overvecht.  Werkzoekenden, intermediairs/begeleiders van werkzoekenden en werkgevers zijn van harte welkom om te zien wat de Beroepentuin in Overvecht allemaal biedt.

Meer info en aanmelden