Direct naar content

Krijgt u als werkgever een opdracht van de gemeente, de provincie of het Rijk? Dan kunnen er sociale voorwaarden worden gesteld. Bijvoorbeeld een voorwaarde dat u arbeidsplaatsen, leerbanen of stageplaatsen beschikbaar stelt voor arbeidsgehandicapten, jongeren of werkzoekenden met een uitkering. Dit noemen we social return.

Werkervaring

Social return vergroot de arbeidsparticipatie van kwetsbare personen en geeft mensen die moeilijk een baan kunnen vinden de mogelijkheid om werkervaring op te doen. Voor u als werkgever is het een kans om maatschappelijk verantwoord te ondernemen.

Invulling social return

Het WerkgeversServicepunt Midden-Utrecht ondersteunt en adviseert u over de invulling van social return. Bovendien kan het WSP de (regionale) werving en selectie van uw kandidaten verzorgen.

Netwerk

Het WerkgeversServicepunt Midden-Utrecht beschikt tevens over een groot netwerk van organisaties. Wij brengen u graag met hen in contact zodat u samen kunt werken om social return in te vullen.

Social return kunt u op verschillende manieren vormgeven, bijvoorbeeld door:

  • arbeidsplaatsen aan te bieden,
  • verbinding te zoeken met sociaal ondernemers of lokale initiatieven.
  • trainingen of cursussen te verzorgen,
  • faciliteiten aan te bieden die een terugkeer op de arbeidsmarkt stimuleren,
  • opdrachten aan de sociale werkvoorziening aan te bieden
  • Sociaal inkopen

Kijk voor meer informatie, advies en contactgegevens met betrekking tot social return op de site van de gemeente Utrecht over sociaal inkopen en aanbesteden.

Voorbeelden social return

Tennisvereniging At Risk

Tennisvereniging At Risk heeft de afgelopen maanden niet stil gezeten en is flink onder handen genomen met een verbouwing. Zo is dankzij een uitbouw de kantine is veel ruimer en lichter geworden en geeft de nieuwe glazen pui voortreffelijk zicht op de banen. Niet alleen is het gebouw verduurzaamd met isolerend glas en isolatie, ook is het park en clubhuis beter toegankelijk gemaakt voor mensen met een fysieke beperking. De vrijwillige leden van de tennisclub zijn bij deze klus geholpen door wegenbouwer KWS Infra en groenspecialist J. Veldhuizen B.V., in het kader van social return.

Lees Verder

NIEUWE TIJDELIJKE WERKPLEK VOOR CULTUURPAVILJOEN

Een half jaar na de verwoestende brand op het Berlijnplein dat het cultuurpaviljoen in Leidsche Rijn in de as legde en vier organisaties dakloos maakte, is er nu een nieuwe, tijdelijke werkplek. Deze is op 24 juni geopend door wethouder Linda Voortman.

Lees Verder

LAPTOPS VOOR KINDEREN UIT GEZINNEN MET KLEINE BEURS

Een socialreturn-partner van gemeente Utrecht heeft honderd nieuwe laptops gedoneerd aan stichting Leergeld Utrecht, zodat kinderen uit gezinnen met een kleine beurs volwaardig mee kunnen doen aan het onderwijs. Een laptop thuis is immers tegenwoordig een must voor iedere leerling. Op 1 juni (landelijke stichting Leergelddag) reikte wethouder Linda Voortman deze laptops uit aan een groep leerlingen.

Lees Verder