Direct naar content

Krijgt u als werkgever een opdracht van een gemeente, een provincie of het Rijk? Dan kunnen er sociale voorwaarden worden gesteld. Bijvoorbeeld de voorwaarde dat u arbeidsplaatsen, leerbanen en/of stageplaatsen beschikbaar stelt voor arbeidsgehandicapten, jongeren of werkzoekenden met een uitkering. Dit noemen we social return.

Social return vergroot de arbeidsparticipatie van kwetsbare personen en geeft mensen die moeilijk een baan kunnen vinden de mogelijkheid om werkervaring op te doen. Voor u als werkgever is het een kans om maatschappelijk verantwoord te ondernemen.

Voorwaarden

De opdrachtgever die de sociale voorwaarden opneemt in de opdracht bepaalt de randvoorwaarden waar de invulling aan moet voldoen. U gaat met hen in gesprek over de manieren die er voor uw organisatie zijn om social return in te vullen.

Heeft u een opdracht van de Gemeente Utrecht waar social return op van toepassing is? Dan wordt er contact met u opgenomen na gunning van de opdracht.

Hulp bij werving en selectie van kandidaten uit de doelgroep social return

Bent u op zoek naar werknemers uit de doelgroep social return? Het WerkgeversServicepunt Midden-Utrecht kan de (regionale) werving en selectie van uw kandidaten verzorgen. Dit kan ook als uw opdrachtgever niet de Gemeente Utrecht is. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie, advies en contactgegevens met betrekking tot social return op de site van de gemeente Utrecht over sociaal inkopen en aanbesteden.