Direct naar content

Op 6 mei is bij de Beroepentuin in Utrecht officieel het leertraject Assistent Laadpaalmonteur gestart. ENGIE heeft voor dit leertraject twee laadpalen gedoneerd en geïnstalleerd. Deze maken het mogelijk voor leerlingen om te oefenen met het plaatsen, installeren en verwijderen van laadpalen. De donatie vond plaats in het kader van social return, waarmee opdrachtnemers van de gemeente Utrecht een bijdrage leveren aan de kansen voor mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt.

Mogelijk maken van een baan

De Beroepentuin is een innovatief leer-werkconcept voor mensen met enige afstand tot de arbeidsmarkt. In korte tijd scholen de leerlingen bij om zo snel mogelijk aan een betaalde baan te worden geholpen. Dit kan in verschillende disciplines. Op het terrein van de Beroepentuin in Utrecht wordt er geoefend binnen de disciplines elektra, sanitair en infrastructureel.

Projectleider Mark van den Berg (ENGIE) over de samenwerking: “Op deze manier leveren we vanuit onze MVO-invulling een nuttige bijdrage aan de missie van de Beroepentuin. Wij hebben twee modellen laadpalen gedoneerd en geplaatst. Mijn collega en onze ervaren technicus Henk Presentacion heeft laten zien hoe de laadpalen geplaatst en aangesloten worden. De leerlingen kunnen nu zo veel als gewenst oefenen, onder toeziend oog van de leermeesters, met het plaatsten, installeren en verwijderen van de laadpalen. De komende jaren zullen we steeds meer technici nodig hebben om in Nederland nieuwe laadinfrastructuur te plaatsen, deze samenwerking is bij uitstek een kans om hieraan bij te dragen!”

De samenwerking tussen de Beroepentuin en ENGIE is ontstaan vanuit de afdeling E-Mobility. Sinds vorig jaar is de concessie voor het plaatsen en exploiteren van publieke laadinfrastructuur in de gemeente Utrecht in handen van ENGIE. Er zijn inmiddels 150 laadpalen geplaatst en er zullen nog ruim 1.500 bij komen in de komende jaren.

Beroepentuin-laadpaal (1)
Neem contact op met een bedrijfsadviseur