Direct naar content

Op maandag 4 oktober vond de Hoog Catharijne Jobfair plaats in de Stads- en Stijlkamer van het winkelcentrum. Tweehonderd werkzoekenden en veertig bedrijven ontmoetten elkaar in een van de twee centrale hallen die waren omgebouwd tot marktplein.

Het evenement is georganiseerd in samenwerking met Werkgeversservicepunt Midden-Utrecht en de gemeente Utrecht om ondernemers de mogelijkheid te bieden in contact te komen met werkzoekenden, en vice versa. In deze opzet is de dag ruim geslaagd. Voor een deel van de werkzoekenden was de jobfair een belangrijke eerste stap in de richting van betaald werk. Op een laagdrempelige manier konden zij ‘snuffelen’ aan heel uiteenlopende werkgevers, van supermarkt Jumbo tot restaurantketen Five Guys. In een aantal gevallen leidde dit al tot een vervolgafspraak en er zijn zelfs al arbeidscontracten aangeboden aan sommige van de deelnemers.

Linda Voortman, wethouder Werk en Inkomen van gemeente Utrecht, gaf het startschot van de dag: “De Jobfair biedt werkzoekenden en werkgevers de gelegenheid om laagdrempelig kennis te maken en snelle matches te vinden voor openstaande vacatures. Want, er zijn veel onvervulde vacatures terwijl er voldoende mensen zijn die op zoek zijn naar werk. Vandaag bundelen we de krachten om voor deze mensen werk te vinden en veel vacatures te vullen”.

_1100008

Door corona is de arbeidsmarkt behoorlijk overstuur geraakt. Veel ondernemers hebben diverse vacatures openstaan welke niet (snel) gevuld worden. Op de Jobfair kunnen beide partijen met elkaar in gesprek gaan, waardoor ondernemers mogelijk een geschikte kandidaat voor hun vacature vinden. Rinus Griep, Center Director van Hoog Catharijne: “We vinden het fijn dat we dit evenement in samenwerking met twee sterke partijen mogen organiseren voor de ondernemers in ons winkelcentrum en voor de mensen die een leuke baan zoeken in Hoog Catharijne.”

Bekijk hier het item dat RTV-Utrecht maakte n.a.v. de jobfair (vanaf 2 minuten): https://www.rtvutrecht.nl/embedded/RTV2198787/ 

_1100005
Neem contact op met een bedrijfsadviseur