Direct naar content

Dat je social return op een hele creatieve manier kunt invullen, laat het bedrijf Co van Beek zien met zijn gulle gift aan sociaal hoveniersbedrijf Green 2 Grow! Co van Beek is een belangrijke opdrachtnemer van gemeente Utrecht en heeft daarmee een social return-opgave. Door middel van social return stimuleert de gemeente Utrecht bedrijven om maatschappelijk verantwoord te ondernemen, bijvoorbeeld door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te laten participeren in de samenleving.

Co van Beek is een klein servicegericht familiebedrijf en heeft derhalve geen ruimte om iemand in het kader van social return aan te nemen. Het was voor hen dan ook een uitdaging opgave om op een andere manier invulling te geven aan de social return-verplichting. In gesprek met Het Makelpunt Social Return ADSU zijn ze uiteindelijk tot mooie creatieve oplossingen gekomen die een win-win opleveren. Voor het maatschappelijke hart van hun bedrijf en voor mensen met een kwetsbaarheid die werkzaam zijn op activeringsplekken in de stad.
Zo gaan ze het terreinonderhoud sociaal uit besteden, laten ze een picknicktafel op maat maken door het Leger des Heils en hebben ze een interessante metaalopdracht uitgezet bij WIJ 3.0. Beide zorgorganisaties hebben werkplaatsen waar mensen met een kwetsbaarheid op hun eigen niveau en werktempo aan de slag kunnen.

Daarnaast heeft Co van Beek een gloednieuwe elektrische kruiwagen beschikbaar gesteld voor het bedrijf Green 2 Grow. Een sociaal hoveniersbedrijf dat zich richt op het aanleggen, onderhouden en ontwerpen van sportvelden, instellingsterreinen, (bedrijfs)tuinen en parken. Wat hen extra bijzonder maakt is dat zij jonge mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt opleiden tot assistent-hovenier. Wim van Vulpen: “Wij zijn echt super blij. Met deze kruiwagen hebben we een nieuwe tool in handen waarmee we de jongens en meiden verder kunnen opleiden in het hoveniersvak. Iedereen zal ermee willen werken!” De bedrijven kenden elkaar nog niet maar een verdere samenwerking is met deze eerste ontmoeting vormgegeven. Andre van Beek: “Wij zijn heel blij dat we met deze elektrische kruiwagen een jonge generatie die een lastige start in hun werk carrière hebben, positief kunnen ondersteunen”

Prachtig om te zien hoe een bedrijf als Co van Beek social return serieus neemt en samen met het team social return gemeente Utrecht en het makelpunt social return ADSU zoekt naar de best passende mogelijkheden.

Andre van Beek en Wim Vulpen
Andre van Beek en Wim Vulpen