Direct naar content

Het project ‘De Techniek samen de crisis door’ van het Servicepunt Techniek, gaat door tot en met 1 juli 2022. Doel van dit project is behoud van technisch personeel. In totaal zijn er al ruim 150 mensen geholpen met extra ondersteuning bij het vinden van werk of door loopbaancoaching of sollicitatietraining. Hiervoor zijn 88 vouchers uitgedeeld.

In het Servicepunt Techniek Utrecht, Amersfoort, Gooi & Vechtstreek werken verschillende partners in de provincie Utrecht, waaronder de WerkgeversServicepunten en Leerwerkloketten regio Amersfoort, Midden-Utrecht en Gooi & Vechtstreek samen met de koninklijke Metaalunie, de FNV, Techniek Nederland, Bouwend Nederland, Wij Techniek, OOM, A+O Metalelektro om te zorgen voor voldoende technische vakmensen. In het project ‘De techniek samen de crisis door’ bieden zij extra hulp aan werkzoekenden en zij-instromers die graag de bouw, electra, metaal en installatietechniek in willen gaan.

Ondersteuning 

  • Persoonlijke begeleiding door een ervaren arbeidsmarkt- en loopbaancoach
  • Van werk-naar-werk-ondersteuning
  • Financiële ondersteuning door scholings- en oriëntatievouchers
  • Sollicitatieworkshops (gesprekstechnieken, netwerkgesprekken, zoeken van banen)
  • Actieve ondersteuning bij het zoeken naar werk en sollicitaties
  • Meekijken bij bedrijven om te zien en ervaren wat het werk inhoud

Lees de ervaringen van MichelleJoris en Jeroen die de overstap al maakten naar de techniek.

Ruim 40 bedrijven zijn aangesloten omdat zij op zoek zijn personeel. Zij delen hun vacatures met het Servicepunt en ontvangen regelmatig een aanbodkrant met daarin een overzicht van de werkzoekenden die graag in de techniek aan het werk willen gaan.

Neem voor meer informatie contact op met uw bedrijfsadviseur van het WSP of met het Servicepunt Techniek (externe link). Voor mogelijke kandidaten kunt u onderaan dit bericht een flyer downloaden en doorsturen.

Neem contact op met een bedrijfsadviseur
Download flyer werkzoekenden (pdf)