Direct naar content
1000002191

Donderdag 29 februari is het zover; de allereerste editie van de Werk Expo. Een nieuw concept van UWV en het WerkgeversServicepunt om werkgevers en werkzoekenden samen te brengen. Tijdens de Werk Expo demonstreren werkgevers uit de hele regio Utrecht en uit alle sectoren, hoe het is om bij hen te werken en wat zij potentiële nieuwe medewerkers te bieden hebben.

 

Het doel van deze interactieve banen-doe-markt is het in contact brengen van werkgevers en potentiële nieuwe medewerkers. Alle inwoners van de regio Utrecht zijn uitgenodigd om langs te komen. Voor werkgevers is dit een kans om zich te profileren en exposeren in deze tijden van schaarste op de arbeidsmarkt. De expositie brengt vraag en aanbod samen op een interactieve manier. Voor de inwoners van de regio Utrecht een mooie kans om zich te oriënteren op een nieuwe baan of andere baan en te zien wat de arbeidsmarkt hun te bieden heeft.

 

Voor de Werk Expo is de Expozaal van het Beatrix Gebouw afgehuurd. De grote zaal biedt plek aan 60 werkgevers die exposeren wat hun werkzaamheden inhouden. Zo is Hans Anders aanwezig met een oogmeetapparaat waar bezoekers een oogmeting kunnen laten uitvoeren. Hans Anders won tijdens de UWV inspiratiedagen een prominente plek op de Werk Expo, aangekleed met ballonpilaren. Alle werkgevers hebben enorm uitgepakt met het aankleden van hun stand en het inspireren van de bezoekers.

 

Om 12:50 opent Beatrijs Wijnberg, Rayonmanager UWV Regio Midden Utrecht, de Werk Expo met een toespraak voor de aanwezige werkgevers. Er staat al een rij van enthousiaste bezoekers buiten. Om 13:00 gaan de deuren open en stromen de mensen binnen. Na een uur zijn er al ruim honderd bezoekers binnen. Een gevarieerd publiek; jong, oud, werkend, werkzoekend. Voor iedereen zijn er kansen tijdens de Werk Expo.

 

Dienst Justitiële Inrichtingen is met vier man sterk aanwezig om bezoekers uitleg te geven over het werken in onder andere de gevangenissen in Nederland. “Deelname aan de werkexpo was voor DJI een mooie gelegenheid om, heel laagdrempelig, een inkijkje te geven achter de gevangenismuren en mensen te boeien voor ons bijzondere werk.” aldus Jessica van Lieshout van DJI.

 

Het stroomt steeds voller met bezoekers, maar de grote zaal en de indeling van de mooi aangeklede stands, maakt dat het overzichtelijk blijft. Ook zijn er zóveel werkgevers aanwezig dat iedere bezoeker alle interactieve stands kan bezoeken en mee kan maken. Inmiddels staat er wel een rij bij de cv-dokters  en de fotograaf.

 

Ook Primark is van de partij en laat doormiddel van verschillende kledingstukken en -rekken zien hoe het is om bij Primark aan de slag te gaan.

 

De bezoekers van de Werk Expo lopen langs de stands van de werkgevers om daar verschillende demonstraties mee maken en zelf mee te doen. Om de ervaring compleet te maken kunnen zij een DISC-test laten afnemen, langs de cv-dokter lopen en een professionele LinkedIn foto laten maken.

 

We kijken terug op een zeer geslaagd eerste editie van de Werk Expo. De reacties waren positief, zowel van bezoekers als werkgevers. Met 60 werkgevers en 450 bezoekers was het een meer dan geslaagde dag waar hopelijk veel mooie matches uit voortkomen. Op naar de volgende editie!

1000002188
1000002185