Direct naar content

Bep is HalloWerk-coach bij de gemeente Utrecht. De afgelopen maanden begeleidde zij Wim, een man van 64 jaar, die heel gemotiveerd naar werk zocht. Niet vreemd misschien dat hij zichzelf, gezien zijn leeftijd, weinig kans gaf. En toch is het gelukt! Hij had natuurlijk een schat aan ervaring die hij in HalloWerk heel mooi naar voren kon brengen. En misschien ook wel juist door de extra’s van dit concept en de coaching van Bep daarbij. Bep wil al die werkgevers, die zitten te springen om mensen, oproepen: “Kijk goed naar de meerwaarde die juist een oudere werkzoekende heeft.”

HalloWerk coach Bep

Overtuigingskracht

Wim had vroeger jarenlang in de ICT branche gewerkt. En daar wilde hij het liefst weer aan de slag gaan. Een wereld waarin vaak vooral naar jonge mensen wordt gezocht. Hij gaf zichzelf dan ook niet veel kans. ‘Wie wil mij nou nog hebben’ vroeg hij zich af. “Er was nog best wat overtuigingskracht nodig om hem weer vertrouwen te laten krijgen. Het mooie is, dat je als HalloWerk coach meer náást de kandidaat staat en elkaar regelmatig spreekt. Soms zijn die gesprekken best persoonlijk, je kunt dan ook echt iets in dat vertrouwen betekenen.

‘Als oudje tussen de jonkies’

Wim heeft zelf een profiel aangemaakt met een sprekende foto. Tijdens het kennismakingsgesprek gaf ik hem tips hoe hij zich nog beter kon presenteren. Bijvoorbeeld om zijn ‘Persoonlijke boodschap’, bovenaan het profiel, nog wat aan te scherpen. Die moet echt onderscheidend en pakkend zijn. En om vooral ook gebruik te maken van de handige assessments in HalloWerk. Aan de hand van de uitkomsten uit deze testen en opdrachten kun je je profiel heel makkelijk verrijken met informatie die voor een werkgever heel relevant kan zijn. In zijn presentatie viel de schat aan werk- én levenservaring van Wim dan ook direct op. Bep: “Tijdens de vervolggesprekken merkte ik dat Wim het steeds leuker begon te vinden. Zo’n proces en professioneel profiel doet echt wat met iemand. Met je zelfvertrouwen en je geloof in kansen en hierdoor wordt het ook makkelijker om stappen te zetten richting werkgevers. Dit motiveert! Wim was dan ook duidelijk niet bij de pakken gaan neerzitten. Was heel actief op zoek gegaan naar werk in zijn geliefde ICT branche. En wat denk je? Daar vond hij betrekkelijk snel een leuke baan! Hij heeft me onlangs nog smakelijk zitten vertellen hoe hij daar als oudje tussen de jonkies terecht kwam. En dat hij nog steeds een beetje verbaasd was dat hij daar aan de slag kon.”

De meerwaarde

Bep: “Realiseer je goed dat een oudere medewerker een dosis ervaring meebrengt waar je ‘u’ tegen zegt. En behalve dat, bieden ze natuurlijk tal van andere voordelen voor werkgevers. Denk maar eens aan: zelfstandig, multi-inzetbaar, geen jobhoppers, goede werk-privébalans, gemotiveerd en, misschien verrassend, ook nog eens minder uitval. Bovendien kan een oudere kandidaat voor de veelzijdigheid en diversiteit in een team een hele waardevolle toevoeging zijn. Ze kunnen hun jongere collega’s veel leren! Je hoort trouwens vaak dat een oudere medewerker duurder is, maar als je ziet wat ze meebrengen en voor een bedrijf betekenen, dan wordt dat naar mijn idee ruimschoots gecompenseerd. En, misschien nog belangrijker, het hoort er toch eigenlijk ook gewoon bij. Je wil zelf ook niet afgeschreven worden als je 64 bent.” Wim werkt inmiddels alweer een aantal maanden als ICT analist bij zijn nieuwe werkgever. Bep: “Ze hebben veel vertrouwen in hem en hij heeft zicht op vaste aanstelling.”

Meer weten over HalloWerk?

Wilt u als werkgever meer weten over de mogelijkheden van HalloWerk voor uw organisatie?