Direct naar content

Deelnemer Ersan Dogan is de honderdste kandidaat die vanuit het project ‘Techniek samen de crisis door’ een baan heeft gevonden in de techniek. Ersan gaat per 1 maart 2022 aan de slag bij het bedrijf Terberg Totaal Installaties uit IJsselstein. Reden genoeg voor het om stil te staan bij deze mijlpaal en om kandidaat Ersan en het bedrijf Terberg in het zonnetje te zetten. ‘Techniek samen de crisis door’ is een initiatief van Servicepunt Techniek (SPT) Utrecht, Amersfoort en Gooi & Vechtstreek en de drie WerkgeversServicepunten uit deze regio, waaronder WSP Midden-Utrecht. 

Ersan werkte als zelfstandige. Tijdens de coronaperikelen kwamen zijn werkzaamheden als taxichauffeur helemaal stil te liggen. Om zich te oriënteren heeft hij zich bij het Leerwerkloket Utrecht gemeld. Uit de gesprekken daar bleek dat hij interesse had in de techniek, waarop het Leerwerkloket hem in contact bracht met het Servicepunt Techniek.

Servicepunt Techniek

In het Servicepunt Techniek Utrecht, Amersfoort en Gooi & Vechtstreek bundelen de Koninklijke Metaalunie, FME, Techniek Nederland, Bouwend Nederland, OOM, OTIB, A+O Metalektro, FNV, de WerkgeversServicepunten Midden-Utrecht, Amersfoort en Hilversum, UWV, gemeente Utrecht én de leerwerkloketten Amersfoort en Utrecht hun kennis, ervaring en netwerk. Met als doel om werkgevers en werkzoekenden in de bouw-, metaal en installatietechniek bij elkaar te brengen.

Oriëntatievoucher

Uit de verkennende gesprekken van Ersan met een loopbaancoach van het SPT bleek dat de techniek hem daadwerkelijk aantrok. Met hulp van een oriëntatievoucher, beschikbaar gesteld vanuit de Provincie Utrecht, kon hij zich een aantal dagen bij de Beroepentuin in Utrecht oriënteren op mogelijke vakrichtingen. Na een positieve oriëntatie volgde hij het vervolgtraject basiskennis elektrotechniek bij de Beroepentuin. Ook haalde hij zijn VCA-basis en maakte hij gebruik van de sollicitatietraining. Samen met de arbeidsmarktcoach vond hij een plek bij Terberg, waar hij zijn leerwerktraject als monteur elektrotechniek gaat vervolgen.

In het afgelopen jaar zijn meerdere deelnemers gestart bij Terberg in IJsselstein. Dit familiebedrijf biedt zij-instromers een kans en de juiste begeleiding en ziet volop mogelijkheden in hen. Naast Terberg zijn in de regio Midden-Utrecht, Amersfoort en Gooi & Vechtstreek meer bedrijven die kansen bieden aan zij-instromers in de techniek. Het netwerk van het SPT bestaat inmiddels uit tientallen bedrijven uit de technische branche.

Wilt u ook een plek bieden aan een zij-instromer? Neem dan contact op met het SPT. Kijk voor alle informatie en aanvullende gegevens op: https://sptmidden.nl/.

U kunt ook contact opnemen met een bedrijfsadviseur van WSP Midden-Utrecht

Foto 100e plaatsing
Ersan Dogan, Esmee Smit van Terberg Totaal Installateurs en loopbaancoach Lisette Budding van het SPT