Direct naar content

Wat betekent werken in de zorg nu eigenlijk echt? Wat ga je doen? Kun je ook gewoon zomaar wat proberen? Voor het antwoord op deze vragen kunnen mensen, die interesse hebben in werken binnen zorg en welzijn, terecht in de Ik Zorg Shop pop-up store. Het concept draagt bij aan een betere match tussen vraag- en aanbod in de sector zorg en welzijn.

De pop-up store was eerder in Nieuwegein en Maarssen en strijkt nog neer in Woerden, van 6 tot en met 29 oktober, en in Utrecht, van 3 tot en met 26 november. Deze shop heeft van binnen veel weg van een woonkamer met leuke zitjes. In de Ik Zorg shop kunnen mensen laagdrempelig in gesprek gaan met loopbaancoaches en vertegenwoordigers van verschillende zorg- en welzijnsorganisaties uit de regio. Deze gesprekken zijn bedoeld om uit te vinden wat bij geïnteresseerden past of welke opleiding ze bijvoorbeeld het beste kunnen volgen.

Dat de behoefte aan zorgpersoneel nog altijd heel hoog blijft is bekend: volgend jaar verwacht Utrechtzorg in de regio’s Midden-Utrecht, Amersfoort en Gooi- en Vechtstreek een tekort van 5617 verzorgenden en verpleegkundigen. Bij de 85 organisaties die bij Utrechtzorg in deze regio’s zijn aangesloten staan nu ongeveer duizend vacatures open. Het verloop in werknemers is groot, iets dat de winkel door de persoonlijke aanpak wil helpen terugdringen.

De Ik Zorg Shop is een initiatief van onze partner Utrechtzorg, WerkgeversServicepunt Midden-Utrecht, de Utrechtse Werktafel, UWV, en verschillende zorg- en welzijnsorganisaties.

Meer lezen over de Ik Zorg Shop? Kijk op utrechtzorg.nl/ikzorgshop

Ik zorg