Direct naar content

Van 3 tot en met 26 november kan iedereen die zich afvraagt: “zou een loopbaan in zorg en welzijn bij mij passen?”, binnenstappen in de Ik Zorg Shop pop- up store in het centrum van Utrecht. De Ik Zorg Shop is een winkel waar je terecht kunt voor informatie en inspiratie over werken in zorg en welzijn.

De pop-up store is op 3 november feestelijk geopend door zorgambassadeur Olga van het Wilhelmina kinderziekenhuis en wethouder Zorg en Welzijn Maarten van Ooijen. Van Ooijen: “Deze pop up shop biedt op een laagdrempelige manier potentiële nieuwe medewerkers de gelegenheid om kennis te maken met werken in de zorg. Een ontzettend mooi vak, als je het mij vraagt. En er is dringend behoefte aan meer mensen, dus kom vooral langs om je te laten inspireren!”

De Ik Zorg Shop is een initiatief om meer mensen een weg naar een loopbaan in zorg en welzijn te gaan laten vinden. In de pop-up store werken loopbaancoaches en vertegenwoordigers van de verschillende zorg-en welzijnsorganisaties uit de regio. Iedereen die geïnteresseerd is in een baan in de zorg is welkom in de Ik Zorg Shop. “Of je nou al jaren ervaring hebt, of op zoek bent naar iets nieuws of nog een opleiding moeten volgen”, benadrukt projectleider Leontien van Lierop.  In de Ik Zorg Shop willen organisaties vooral laten zien hoe waardevol het werk is. En het mooie is dat je meteen al je vragen kunt stellen en kunt uitzoeken wat bij  je past. De enthousiaste oproep van zorgambassadeur Olga is:  “Als je het gevoel hebt dat werken in de zorg wel eens zou kunnen zijn waar jij gelukkig van wordt, ga dan zeker de mogelijkheden die er zijn in de Ik Zorg Shop verkennen!”

[foto: wethouder Maarten van Ooijen en zorgambassadeur Olga]

Doorknippen lint

De personeelstekorten in de kinderopvang zijn momenteel vaak in het nieuws. Kinderopvangorganisatie Kind & Co Ludens hoopt in de winkel dan ook in gesprek te gaan met mensen die enthousiast zijn over het werken in de kinderopvang en hier meer over willen weten.  Ook in andere werkvelden zoals de ouderenzorg of de thuiszorg zit men te springen om mensen die enthousiast zijn om bij hen te komen werken. Volgend jaar verwacht Utrechtzorg in de regio’s Utrecht, Amersfoort en Gooi en Vechtstreek een tekort van 5617 verzorgenden en verpleegkundigen. Onder de 85 organisaties die bij Utrechtzorg in deze regio zijn aangesloten staan er nu zo’n 1300 vacatures open.

Dus ben je nieuwsgierig of werken in de zorg en welzijn bij je past? Kom langs in de Ik Zorg Shop pop-up store! Je vindt deze tot en met 26 november op Achter Clarenburg 23.  De winkel is geopend van 10.00 tot 16.30 u op woensdag, donderdag en vrijdag.  Meer lezen over de Ik Zorg Shop of een afspraak maken? Kijk op www.ikzorgshop.nl

De Ik Zorg Shop is een initiatief van de Utrechtse Werktafel, UWV, Utrechtzorg en zorg- en welzijnsorganisaties.

Wethouder_Vincent_Olga_Leontien