Direct naar content

Steeds vaker worden kansen in de arbeidsmarktregio Midden-Utrecht samen opgepakt. Deze maand is instrumentengids Dennis live gegaan. Dennis geeft op een snelle en eenvoudige manier inzicht in relevante instrumenten voor werkgevers. Het combineert zowel lokale als regionale regelingen. Gemeenten hebben hiermee gezamenlijk een volgende stap gezet in de regionale werkgeversdienstverlening.

In Dennis zijn alle lopende landelijke, regionale en lokale werkgeversinstrumenten en -regelingen verzameld. Op welke regelingen kan een werkgever bijvoorbeeld aanspraak maken als er voor iemand met bijvoorbeeld een ww- of wwb-uitkering een werkplek beschikbaar is? En kan er aanspraak gemaakt worden op loonkostensubsidie? Deze informatie is eenvoudig beschikbaar via online platform Dennis.

Overzichtelijker aanbod

Bettina Jonker, regionaal projectleider Dennis: ‘Deze tool zal werkgevers veel uitzoekwerk uit handen nemen. De regelingen en instrumenten kunnen per gemeente namelijk net een nuanceverschil hebben. Zo weet je niet of de werkgeverspremie die je collega in Woerden inzet ook voor jou in IJsselstein geldt. Nu de regelingen in één database staan, is het aanbod overzichtelijker geworden. We hopen dat met Dennis de beschikbare middelen ook daadwerkelijk bij de werkgevers terechtkomen. Uiteindelijk hopen we dat er zoveel mogelijk mensen aan werk worden geholpen.’

Transparant en toegankelijk

Dennis is en landelijke tool die lokaal gevuld is. Daarmee maken we instrumenten en processen zo transparant mogelijk voor werkgevers in de regio. In de arbeidsmarktregio Midden-Utrecht werken Gemeente Utrecht, Nieuwegein, Bunnik, De Bilt, Houten, IJsselstein, Lopik, Montfoort, Oudewater, Stichtse Vecht, Utrechtse Heuvelrug, Wijk bij Duurstede, Woerden en Zeist samen.

Meer informatie: instrumentengids-dennis.nl