Direct naar content

Tennisvereniging At Risk heeft de afgelopen maanden niet stil gezeten en is flink onder handen genomen met een verbouwing. Zo is dankzij een uitbouw de kantine is veel ruimer en lichter geworden en geeft de nieuwe glazen pui voortreffelijk zicht op de banen. Niet alleen is het gebouw verduurzaamd met isolerend glas en isolatie, ook is het park en clubhuis beter toegankelijk gemaakt voor mensen met een fysieke beperking. De vrijwillige leden van de tennisclub zijn bij deze klus geholpen door wegenbouwer KWS Infra en groenspecialist J. Veldhuizen B.V., in het kader van social return.

Bij de verbouwing heeft de club dankbaar gebruik kunnen maken van werknemers van KWS Infra en J. Veldhuizen B.V. Deze loonarbeiders hebben onder meer de aanleg van het terras rondom het clubhuis onder handen genomen. De bedrijven KWS – marktleider in de wegenbouw – en Bestratingsbedrijf J. Veldhuizen B.V. hebben deze werkzaamheden uitgevoerd in het kader van Social Return On Investment. Beide organisaties hebben een grote opdracht voor de gemeente Utrecht uitgevoerd en onderdeel van de deal is dat ze daar iets voor terug geven aan de samenleving. Dit kan zijn door extra mensen in dienst te nemen of door gratis klussen uit te voeren voor sportclubs of maatschappelijke organisaties in Utrecht.

Ook SportUtrecht heeft At Risk geholpen bij de plannen, de financiering en subsidies voor deze grote investering en heeft ook bemiddeld bij vraag en aanbod van Social Return voor sportclubs. “De club had al LED-verlichting voor de banen, mooi dat er nu ook energiemaatregelen in het clubhuis zijn gerealiseerd. Zo is er dak- en muurisolatie aangebracht en is de grote glazen pui met isolerend glas uitgevoerd,” aldus Irene Mobach van SportUtrecht.

Lees meer op: Metamorfose bij At Risk mede dankzij social return – www.sportutrecht.nl

(foto: Taart voor hardwerkende vrijwilligers van wethouder (Sport) Maarten van Ooijen)

vanooijen_taart-2
Meer over Social Return