Direct naar content
20231012_154339
Annelotte de Kort en Valentin Popovic

Enige tijd terug mochten wij twee nieuwe kanjers welkom heten in ons team, om precies te zijn in brancheteam Transport, Groothandel, Bouw, Techniek, Industrie en Productie. Valentin Popovic en Annelotte de Kort zijn inmiddels op stoom en creëren kansen voor kwetsbare inwoners in onze regio. Hieronder stellen zij zich voor. 

Annelotte de Kort

“Afgelopen zomer ben ik gestart als adviseur werkgeversdiensten bij WerkgeversServicepunt Midden-Utrecht, namens het UWV. Ik ben Annelotte de Kort, 32 jaar jong en kom uit Rotterdam. Waarom ben ik dan gaan werken in Utrecht? Stiekem een beetje voor de liefde, maar simpelweg ook omdat deze functie bij het UWV in Rotterdam niet openstond, ik vind het niet zo erg om te reizen en weer een nieuwe stad en mensen te leren kennen.

Hiervoor heb ik 3 jaar gewerkt in Amsterdam bij De Buitenboordmotor, een stichting die landelijk onderzoek doet naar de arbeidsmarkt van Nederland. Alles wat er aan informatie wordt opgehaald, wordt ook weer gedeeld met werkgevers, opleiders en de overheid, om te kijken hoe dingen slimmer en beter kunnen. Zo is mijn liefde voor de arbeidsmarkt gaan groeien. Via De Buitenboordmotor was ik al eens in contact geweest met het UWV, en dacht ik op een gegeven moment: ‘zou het niet heel leuk en interessant zijn om binnen zo’n grote organisatie te werken en de kennis van afgelopen jaren mee te kunnen nemen en te delen?’ Met als doel om met elkaar het arbeidssysteem van Nederland beetje bij beetje beter te verbeteren.

Mijn liefde voor de arbeidsmarkt, betreft eigenlijk maar één ‘ding’: de mens zelf. Iedereen heeft zijn eigen verhaal of, je nu een werkgever bent of een werkzoekende. Uiteindelijk hebben we allemaal dezelfde stip aan de horizon.

Ik werk nu een paar maanden in ‘brancheteam 3’ van het WSP Utrecht, waarin onder meer de sectoren bouw, logistiek en groothandel vallen. Daarnaast draai ik ook mee in de portefeuille communicatie, waarin we het WSP meer op de kaart willen zetten. Wij zijn niet alleen van: ‘welk potje past er op welke deksel’. Maar we willen ook het bredere gesprek voeren, zoals over het aanboren van nieuw talent, het werk anders organiseren of onderwerpen als ‘hoe behoud en boei je eigenlijk je eigen personeel?’

Genoeg te doen dus, er zijn voplop uitdagingen en ik kijk er heel erg uit naar komende tijd om de collega’s, werkgevers en reïntegratieprofessionals beter te leren kennen, samen te werken en vooral er te zijn voor de werkgevers, met welk vraagstuk ze ook komen!”

Valentin Popovic

“Mijn naam is Valentin Popovic. Ik ben inmiddels 34 jaar en woon in Schiedam. In het begin van mijn carrière werkte ik iets langer dan drie jaar als adviseur bij een lokale bank van de Rabobank. Hier heb ik het vermogen ontwikkeld om op een empathische manier te communiceren met klanten, te luisteren naar hun behoeftes en hen te ondersteunen bij het nemen van belangrijke beslissingen over hun toekomst. Door veel in teamverband te werken, leerde ik mezelf om effectief te communiceren met andere collega’s en ging ik geloven in de kracht van collectiviteit om grote stappen te zetten. Samen sterk! Samen inzetten om mensen een beter perspectief te geven. Want iedereen doet ertoe.

Na mijn periode bij de Rabobank vond ik het tijd om ook van het commerciële bedrijfsleven te proeven. Ik heb tenslotte daarvoor de opleiding ‘Commerciële Economie’ gevolgd en met succes afgerond. Allereerst ben ik twee jaar werkzaam geweest bij Canon Nederland als Business Supporter en daaropvolgend 1,5 jaar als Consultant Implementation & Optimization bij CCS. Ik merkte al gauw dat ik meer vreugde haal uit mijn werk als ik direct iets kan toevoegen aan de maatschappij door bijvoorbeeld zoveel mogelijk kansen te creëren voor anderen zodat ze weer mee kunnen doen in de maatschappij. Ik heb altijd al een passie gehad voor het helpen van mensen.

Nadat ik via een kennis te horen kreeg dat ze bij UWV mensen zochten, ben ik op de website informatie gaan inwinnen. Ik kwam op de website van het UWV de ROEP waarden tegen en herkende mezelf er volledig in. Wat ik heel belangrijk vind bij een organisatie is dat mijn persoonlijkheid met die van de bedrijfscultuur matcht. Je wilt tenslotte een duurzame relatie opbouwen. Verder vind ik onderwerpen als arbeidsbemiddeling, sociale zekerheidswetgeving, financierings- en subsidiemogelijkheden heel interessant. Maar het werken met enthousiaste en gedreven collega’s in teamverband vind ik ook een mooie toevoeging. Een goede dienstverlening realiseer je namelijk samen. Tot slot kan ik heel gemakkelijk netwerken en mensen met elkaar verbinden. Dus het zo goed mogelijk van vraag en aanbod bij elkaar brengen is iets wat ik graag doe en mezelf in wil blijven ontwikkelen. Waar beter kan ik dat doen dan bij het WSP?

Doordat ik helemaal blanco bij het UWV ben begonnen, kijk ik met een frisse blik naar de organisatie maar ook de arbeidsmarkt. Als Adviseur Werkgeversdiensten ben ik nu onderdeel van brancheteam 3 waarbij ik mij vooral ga focussen op Logistiek, Groothandel en Transport.

Ik wil graag de samenwerking tussen het WSP en de werkgever intensiveren door het brede gesprek aan te gaan. Dus niet de mentaliteit van ‘u vraagt en wij leveren wel’ te hebben maar ook ondernemend mee te denken. Dat ga ik doen door goede vragen te stellen en te blijven doorvragen om meer inhoud aan het gesprek te geven. Wij zijn namelijk meer dan enkel recruitment. Daarom is het belangrijk om de werkgever te kunnen voorzien van advies op het gebied van o.a. de arbeidsmarkt, (loonkosten)subsidies, proefplaatsingen, werk anders organiseren, etc. Want samen brengen wij dit tot een goed eindresultaat.

Meer weten? Kennismaken?

Je kunt contact opnemen met Annelotte, Valentin of een van onze andere adviseurs via de contactpagina. Een overzicht van alle adviseurs vind je hier: Medewerkers – WSP midden-utrecht (wspmiddenutrecht.nl)

Valentin en Annelotte vind je ook op LinkedIn: Valentin Popovic en Annelotte de Kort