Direct naar content
20231012_154435
Esmé van Popering (l) en Marina Vendrik
WSP Midden-Utrecht is weer twee nieuwe talenten rijker, om precies te zijn in het brancheteam, zorg, welzijn, schoonmaak, horeca, detailhandel en beveiliging.  Esmé van Popering en Marina Vendrik zijn inmiddels behoorlijk stoom en creëren kansen voor kwetsbare inwoners in onze regio. Hieronder stellen zij zich kort voor. Meer weten? Neem contact op via LinkedIn, of ga naar de wie=wie of contactpagina.

Marina Vendrik

“Na 12 jaar als recruiter bij een organisatie te hebben gewerkt die huishoudelijke hulp bij mensen thuis regelt, ging het toch een beetje kriebelen bij me. Tijd om een keer weer in een andere omgeving te werken, want ik had wat nieuwe prikkels nodig. Na een kort uitstapje bij een detacheringsbureau ben ik terecht gekomen bij het WerkgeversServicepunt Midden-Utrecht. Ik had altijd vanuit mijn rol als recruiter veel contact met het UWV en gemeente, dus toen ik hoorde dat er een functie van Matcher open stond, hoefde ik niet lang na te denken en heb ik gesolliciteerd. Inmiddels werk ik een paar maanden bij het WerkgeversServicepunt als Matcher wat betekent dat ik werkzoekenden match op de vacatures van werkgevers. Hierdoor draag ik mijn steentje bij dat de vacatures snel vervuld kunnen worden en dat werkzoekenden niet te lang zonder werk te zitten. Ik zeg een mooie win-win situatie.”

Esmé van Popering

“Begin dit jaar begon het te kriebelen, ik wilde wat anders, iets dat beter paste bij wie ik nu ben en wat ik wil in het leven. Inmiddels ben ik al jaren werkzaam in het sociaal domein en de laatste paar jaar in de werkzoekendendienstverlening bij zowel gemeente als UWV in Rotterdam. Zij zitten voor altijd in mijn hart, maar zoals ik net al aangaf, ik wilde wat anders! Wilde ik weg uit het sociaal domein? Nee zeker niet en zodoende kwam ik terecht bij het WSP Midden Utrecht. In mijn voorgaande functies heb ik ook veel samengewerkt met het WSP en dat was altijd leuk, echt een andere tak van sport. Ik voer nu een heel ander soort gesprekken en daar word ik nog elke dag erg enthousiast van. Mijn klant is nu niet de werkzoekende maar de werkgever. Dit heeft natuurlijk weer hele andere uitdagingen, zeker vandaag de dag op deze, ik noem het maar even interessante arbeidsmarkt. Samen met mijn collega’s, waar ik overigens veel van kan leren, proberen wij met werkgevers mooie doelstellingen te behalen voor zowel hun bedrijf als onze organisatie. Wij maken echt een verschil en zo verkoop ik dat ook. Tevens is Utrecht compleet nieuw voor mij als Haagse, maar wat een gezellige stad en weer zo anders dan Den Haag en Rotterdam. Kortom was deze switch voor mij de juiste en ga ik elke dag met plezier aan het werk. Daarnaast ben ik natuurlijk onwijs hartelijk ontvangen door iedereen en kan ik lekker mezelf zijn en ja, dat klinkt misschien ‘corny’ maar het is nu eenmaal waar.”
Neem contact op met een bedrijfsadviseur