Direct naar content

U heeft als ondernemer waarschijnlijk een moeilijke tijd gehad door de coronacrisis. Maar het einde van de crisis komt in zicht en hopelijk kunt u de draad weer oppakken en uw bedrijf weer opbouwen. Samen met de ruim drieduizend andere ondernemers in Overvecht bent u het kloppend hart van de wijk. Maar de wijk Overvecht kent veel bewoners voor wie deze tijd misschien nog lastiger is, bijvoorbeeld omdat zij geen werk hebben, geen stage kunnen vinden, de Nederlandse taal niet goed spreken, of een arbeidsbeperking hebben. Die mensen kunnen uw hulp goed gebruiken.

Met de wijkaanpak ‘Samen voor Overvecht’ zet de gemeente Utrecht zich samen met bewoners, professionals en ondernemers zich in voor álle Overvechters. Ook het WerkgeversServicepunt Midden-Utrecht (WSP) doet mee aan ‘Samen voor Overvecht’. Het WSP zet zich speciaal in voor ondernemers en helpen u in contact te komen met kandidaten die uw bedrijf vooruit kunnen helpen. En die door u weer een kans krijgen. Wij helpen werkzoekenden die graag willen werken aan een baan bij werkgevers zoals u. Denk aan jongeren, 50-plussers, mensen met een arbeidsbeperking en statushouders. Wij ondersteunen ondernemers daarbij met advies en subsidies.

20190908-foto-loi--sdevries-noord-overvecht1-2 (7)[65523]

Het WSP vraagt u dan ook of u samen met ons uw wijkgenoten vooruit wilt helpen. Waar kunt u aan denken? Bijvoorbeeld iemand:

  • een dag/week laten meelopen in uw bedrijf om kennis te maken en hoe het voelt om aan het werk te zijn,
  • een tijdje laten meedraaien om de Nederlandse taal te oefenen,
  • een plek bieden waar hij/zij een paar maanden ervaring kan opdoen met werken,
  • een plek bieden om te leren en om te werken.

Wilt u meedoen aan Ondernemers voor Overvecht of kent u andere ondernemers of kandidaten die misschien geïnteresseerd zijn? Neem dan contact op via ondernemers@utrecht.nl of 06-10569701