Direct naar content

Op 1 november start de pilotfase van HalloWerk bij de gemeente Utrecht en het Werkgeversservicepunt Utrecht-Midden. HalloWerk is een online matchingsplatform dat werkzoekenden van gemeenten en werkgevers direct met elkaar in contact brengt. Via zelfservice, waar mogelijk, en met ondersteuning van de gemeente, waar nodig. Zo vinden werkzoekenden sneller werk en worden vacatures sneller vervuld!

Eenvoudig van opzet

HalloWerk is een aanvulling op de al bestaande dienstverlening en wordt voor kandidaten bij het intakegesprek geïntroduceerd. Kandidaten die arbeidsfit, zelfredzaam en digitaal vaardig zijn krijgen dienstverlening via HalloWerk. We zetten hierbij in op de zelfredzaamheid en het nemen van eigen regie van de kandidaat. Het matchingsplatform is eenvoudig van opzet en werkt zeer intuïtief.

HalloWerk introduceren we ook bij werkgevers in Utrecht. Als werkgever krijg je direct toegang tot kandidaten die zijn ingeschreven bij gemeenten en bekijken zij gemakkelijk hun motivatie en ervaring.

HalloWerk is een initiatief van gemeente Rotterdam en gemeente Den Haag en wordt al ingezet in de arbeidsregio’s Rijnmond en Haaglanden. En in Amsterdam loopt momenteel de pilot-fase op zijn einde.

Transparantie en goede matches

Na de pilot-fase bepalen wordt besloten of HalloWerk doorgaat; dat is afhankelijk van de ervaringen van de gebruikers. HalloWerk is een digitaal dienstverleningsconcept en dat past juist ook bij deze bijzondere tijd waarin we veel meer online moeten doen. Door virtueel met elkaar in contact te blijven – elkaar digitaal te zien en te spreken – blijft er aandacht voor transparantie én goede matches op de arbeidsmarkt. Daarmee ook nu een prima tijd om de pilot te starten en te testen!

Carola de Koning, projectleider HalloWerk in Utrecht over de pilot: “Ik vind het ontzettend leuk om met zoveel enthousiaste mensen dit project neer te zetten. Het geeft collega’s energie om met iets nieuws zoals HalloWerk bezig te zijn. Het daagt uit en biedt kansen voor kandidaten, werkgevers en voor onszelf: in het begeleiden van kandidaten maar ook in het matchingsproces en de dienstverlening naar werkgevers. We hebben in het projectteam flink de voet op het gaspedaal om de laatste kilometers te maken zodat we echt kunnen gaan starten. De eerste kandidaten gaan begin november ‘het systeem in’… en daar kijk ik erg naar uit!”

Kijk voor meer informatie op de site van HalloWerk