Direct naar content

Vanaf april werken Ferm Werk en het platform Uw Stad Werkt samen. De gemeenten Woerden, Montfoort en Oudewater hebben binnen Uw Stad Werkt een eigen omgeving waar werkgevers uit deze gemeenten gratis hun vacatures kunnen plaatsen (uwstadwerkt.nl/steden/). Inwoners die werk zoeken kunnen hierdoor makkelijk zien welke banen er beschikbaar zijn in hun eigen gemeente. Op deze manier komen lokale bedrijven en lokale inwoners heel laagdrempelig met elkaar in contact. Als uitvoerder van de Participatiewet en de Wet sociale werkvoorziening, voor o.a. Woerden, Montfoort en Oudewater, zal Ferm Werk nu ‘aan de poort’ al aanhaken en hierdoor de kans vergroten dat eigen cliënten, die gebruik maken van een steunregeling, ook een reële kans krijgen in de sollicitatieprocedure.

Extra service voor werkgevers

Zodra een vacature op Uw Stad Werkt geplaatst wordt op de eigen pagina van Woerden, Montfoort of Oudewater, krijgt Ferm Werk een seintje. Een accountmanager van Ferm Werk gaat na of er vanuit het eigen cliëntenbestand een match gemaakt kan worden. Als dat het geval is neemt hij/zij contact op met de werkgever voor meer achtergrond bij de vacature. Ferm Werk kan, omdat het de eigen cliënten zo goed kent, op basis van de verkregen informatie vervolgens een passende selectie aan kandidaten voorstellen. De kans op de juiste match wordt hierdoor vergroot. Dit scheelt werkgevers een hoop tijd en Ferm Werk levert deze inzet zonder extra kosten. Werkgevers krijgen dus eigenlijk een extra service, zonder daar iets voor te hoeven doen of betalen.

Kans op werk voor iedereen

Om mensen die gebruik maken van de Participatiewet beter voor het voetlicht te krijgen bij werkgevers uit hun eigen regio is de samenwerking tussen Uw Stad Werkt en Ferm Werk dus een zeer logische.

Ben Breedveld van Uw Stad Werkt zegt over de samenwerking: ‘Met een groeiende vraag vanuit de lokale werkgevers naar lokaal personeel, en onze gezamenlijke maatschappelijke idealen, lag een samenwerking met een partij als Ferm Werk voor de hand. Wij zijn blij dat we de krachten met Ferm Werk nu kunnen bundelen.’

Joop Koch, teammanager re-integratie bij Ferm Werk, vult aan: ‘De samenwerking met Uw Stad Werkt is voor mij een logische stap in de verdere ontwikkeling van Ferm Werk. Het ultieme doel van Ferm Werk is zelfredzaamheid van onze cliënten. Hierin faciliteert Ferm Werk op alle mogelijke manieren. Aan het eind van de rit moet dan de match komen met de arbeidsmarkt. Uw Stad Werkt zorgt ervoor dat deze stap veel dichterbij komt en realiseerbaar wordt. Alle (lokale) arbeidsmogelijkheden zijn nu namelijk inzichtelijk en op een perfecte wijze aan te bieden. Het is uiteindelijk aan Ferm Werk om ervoor te zorgen dat deze geboden kansen voor de cliënten worden verzilverd.’

Meer weten?

Kijk op uwstadwerkt.nl