Direct naar content

Jennifer Brouwer (22) zat in de put, klom eruit en gebruikt nu als peer coach haar eigen ervaringen om leeftijdgenoten te helpen. “Ik wil een zaadje planten.”

Jennifer is peer coach (jongerencoach) bij Young Ambition, een organisatie in Utrecht die jongeren helpt een baan of opleiding te vinden. Ze begeleidt jongeren tussen de 16 en 27 jaar die niet goed weten wat ze willen met hun leven. “Vaak zijn het jongeren met moeilijkheden thuis, schulden of andere problemen. Ze hebben soms weinig opleiding, geen werk en weten niet hoe verder. Een baan, een opleiding? Maar welke dan? Ik probeer ze op weg te helpen.”

Ontwikkeling

Dat Jennifer zelf veel problemen in haar leven heeft gehad, helpt haar enorm in haar werk. “Ik begrijp wat ze doormaken. En hoe moeilijk het leven kan zijn. Dat schept een band. Ik heb zelf een hele ontwikkeling doorgemaakt en ervaren dat je, als je wil, veel kunt bereiken. Dat zaadje wil ik planten.”

Ervaringsdeskundige

Jennifer ging aan de slag bij Young Ambition via het jongerenloket van Werk en Inkomen Lekstroom, onderdeel van het WSP Midden-Utrecht. Daar zag WSP accountmanager Davey Kisman meteen wat voor vlees hij in de kuip had: “Een slimme, gedreven en sociaal bewogen jonge vrouw. Bovendien is ze ervaringsdeskundige. Dat maakt haar geknipt voor de baan van jongerencoach.” Davey bracht Jennifer in contact met Young Ambition, een samenwerking vanuit de Regionale Aanpak Jeugdwerkloosheid. Ze kreeg een opleiding en sinds eind september werkt ze daar, met salaris, een dag per week op kantoor. De andere dagen heeft ze een baan bij Bol.com in Utrecht. “Helemaal zelf geregeld”, zegt ze.

Op het lijf geschreven

Het werk als peer coach is haar op het lijf geschreven, zegt ze: “Ik heb altijd iets maatschappelijks willen doen. In dit werk – mensen helpen – wil ik me verder ontwikkelen.”

Jennifer Brouwer (1)
Jennifer Brouwer en Davey Kisman