Direct naar content

Alweer 4 maanden na de start van de pilot Beroepentuin, die op 29 juni door wethouder Linda Voortman in Overvecht werd geopend, kunnen we met trots de eerste successen melden: 23 kandidaten hebben tot nu toe deelgenomen (of nemen nog deel) aan het project waarbij deelnemers gedurende 2 weken lang kennis maken met verschillende beroepen in bouw en techniek.

VCA-certificaat

Veertien kandidaten hebben het opleidingsgedeelte al tot een goed eind gebracht en een aantal is daar nog mee bezig. Zij hebben door intensieve training in de Beroepentuin, verzorgd door echte leermeesters, hun VCA-certificaat behaald (Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers); nodig om in de bouw- en techniekbranche aan de slag te kunnen.

Inmiddels zijn 5 deelnemers al echt aan de slag (als stage of proefplaatsing) bij een bedrijf. We verwachten dat we eind oktober ook voor de overige kandidaten een passende werkgever hebben gevonden. Wordt vervolgd! Er is nog volop ruimte voor nieuwe kandidaten! Neem voor meer informatie en aanmelden contact op met WerkgeversServicepunt Midden-Utrecht.

Meer informatie over de Beroepentuin

De Beroepentuin is een initiatief dat eerder al in Rotterdam veel mensen aan een baan heeft geholpen. Het doel in Overvecht is om werkzoekenden op te leiden tot bijvoorbeeld elektromonteur, zonnepaneelmonteur of bouwmedewerker.

In de Beroepentuin maken deelnemers gedurende 2 weken lang kennis met verschillende beroepen in bouw en techniek. Zeker nu vanwege corona er meer mensen op zoek zijn naar werk, is dit belangrijker dan ooit. Utrecht kan deze investering in werk en opleiding goed gebruiken. Deelnemers kunnen zelf aan de slag met allerlei materialen. Hierdoor krijgen zij een goed idee van wat echt bij hen past.

Na een aantal weken Beroepentuin staan deelnemers voor de keuze om bijvoorbeeld een leer-werktraject te beginnen met zicht op vast werk. De Beroepentuin is gestart met leerwerktrajecten voor assistent elektromonteur, assistent loodgieter, assistent zonnepanelenmonteur, assistent timmerman en infra werk. De Beroepentuin is gevestigd aan de Gageldijk 182, in de buurt van Fort de Gagel (misschien kent u de kassen op dit terrein als ‘Deining in de Kas’).

De Beroepentuin is een van de Kansen, benoemd in de wijkaanpak Samen voor Overvecht.

De initiatiefnemers – Ondernemersvereniging Nieuw Overvecht, gemeente Utrecht en de Beroepentuin – dragen hiermee bij aan de ambities ‘Perspectief voor de jeugd versterken’ en ‘Meedoen en Ondernemen’.