Direct naar content

Kwetsbare jongeren in de leeftijd van 16 tot 27 jaar in de regio Midden-Utrecht die vastlopen op school of bij het vinden van werk kunnen nu ondersteund worden via de methodiek lifecoaching. Eerder was deze begeleiding alleen voor jongeren tot 23 jaar in specifieke gemeenten bereikbaar. Dankzij het regionale programma Aanpak Jeugdwerkloosheid zijn er voor alle jongeren die wonen in Midden-Utrecht dezelfde mogelijkheden. Op 4 mei was er een kick-off met betrokkenen en jongerenconsulenten die werken volgens de methodiek (zie foto).

Lifecoaching is bedoeld voor jongeren zonder startkwalificatie die vastlopen op school (praktijkonderwijs, voortgezet speciaal onderwijs, mbo-entree) of in het vinden van een (eerste) baan. Het gaat om een pilot tot 1 januari 2024 die bij succes wordt verlengd. De afdeling Werk en Inkomen van de gemeente waar de jongere woont bekijkt of iemand in aanmerking komt voor lifecoaching. De jongerenconsulent werkt samen met school, wijk- en/of buurteams, UWV, jeugdhulp, jongerenwerk en/of Jeugdgezondheidszorg.

downloaden (1)
Jongerenconsulenten met specialisatie lifecoaching: Jaap Durenkamp (Woerden en omgeving), Soraya Dukker (Wil-Lekstroom), Bas Smal en Menny Matares (gemeente Utrecht) en Cindy Koppe (Wil-Lekstroom). Niet op de foto: Quincy van de Leuv (Zeist en omgeving); foto: Liset Verberne