Direct naar content

Vanuit het Project Hoofdzaak Werk hebben we de handen ineen geslagen. We werken in deze regio samen met elke gemeente, UWV en een aantal GGZ aanbieders: Lister, Kwintes, WIJ 3.0, Altrecht en Astare Jobcoaching. Ons doel? Méér passende re-integratietrajecten bieden voor inwoners met psychische klachten. Want uit onderzoek blijkt dat er vele tienduizenden werkzoekenden ongewild langs de zijlaan staan. In de regio Utrecht gaat het om ongeveer 11.000 mensen (uit: UWV dashboard, werkzoekenden die ggz zorg ontvangen). Daarvoor hebben we IPS trajecten ingezet. Deze zijn echter alleen beschikbaar voor werkzoekenden die in zorg zijn bij Lister, Altrecht of Kwintes. Daarom starten we nu een pilot met een beperkt aantal 1-jarige trajecten voor mensen die geen IPS kunnen krijgen.

Vanuit de arbeidsmarktregio starten we vandaag met het openstellen van aanmeldingen voor twee soorten individuele re-integratietrajecten:

1. Sterk met Werk of Scholing traject voor jongeren (16 tot en met 26 jaar)

Aanmelden

Voor jongeren die vastlopen en graag begeleiding willen bij het vinden van een passende school, studie of werk, of hulp willen bij het voorkómen van uitval van school of werk. Ook voor PRO-VSO scholieren, vroegtijdig schoolverlaters en andere jongeren. Het traject omvat individuele begeleiding gedurende 1 jaar van een externe jobcoach met kennis van psychische klachten. De jobcoach richt zich op de wensen van de kandidaat.

Dit individuele begeleidingstraject richt zich op bijvoorbeeld:

  • Behoud van school / studie / werk
  • Toeleiding naar school/studie
  • Re-integratiebegeleiding naar werk
  • Ook voor PRO-VSO

2. Sterk met Werk traject (27 jaar en ouder)

Aanmelden

Voor jongeren en volwassenen van 27 jaar en ouder die onder de gemeentelijke doelgroep vallen. Het traject kan bestaan uit:

  • Re-integratiebegeleiding naar betaald werk
  • Individuele begeleiding van een jobcoach met expertise van psychische klachten
  • Niet voor NUG/NUO (niet-uitkeringsgerechtigden)

Meld snel je cliënt(en) aan want VOL=VOL!