Direct naar content

Stadion Galgenwaard (FC Utrecht) gaat open voor werkzoekenden die zich niet laten beperken door hun arbeidsbeperking! Zij gaan scoren tijdens de banen- en ontmoetingsmarkt ‘Scoor je talent!’ op dinsdag 24 mei 2022 van 13.00 tot 16.00 uur.

De arbeidsmarktregio Midden-Utrecht geeft gemotiveerde werkzoekenden met een arbeidsbeperking de kans met 70 werkgevers in gesprek te gaan over hun talenten. Deze talenten hebben nu een WIA- of Wajong-uitkering, zitten in het doelgroepregister, hebben een adviesindicatie voor beschut werk of WSW-indicatie. Ook zijn er schoolverlaters van het voortgezet speciaal onderwijs (vso) en van het praktijkonderwijs (pro).

De werkgevers laten deze talenten ervaren en beleven welke mogelijkheden het bedrijf heeft voor een (nieuwe) baan, vrijwilligerswerk, leerwerkplek of een stageplaats. Er zijn cv-dokters, adviseurs en jobcoaches. Er is een kapper om mensen te stylen zodat ze goed voorbereid zijn op hun droombaan. Ook is het mogelijk om een foto te maken voor bijvoorbeeld het cv of LinkedIn.

Scoor je talent!-bokaal 2021 en 2022

De arbeidsmarktregio Midden-Utrecht reikt dit jaar twee prijzen uit. In 2021 is de Scoor je talent!-bokaal niet uitgereikt omdat daartoe geen gelegenheid was in verband met corona. Dat weerhoudt de organisatie er niet van om alsnog deze werkgever in het zonnetje te zetten. Daarom wordt dit jaar zowel de bokaal voor 2021 als die voor 2022 uitgereikt, waardoor we twee winnaars bekend maken. Beide werkgevers bieden tal van mogelijkheden voor talenten van werknemers met een beperking en dat moet worden beloond! Na de opening rond 12.30 uur door onder andere de directeur van FC Utrecht reiken wethouder Maarten van Dijk van Stichtse Vecht en rayonmanager Beatrijs Wijnberg van UWV de bokaal aan beide werkgevers uit.

Programma

12.30 uur Officiële opening door Romano van Duuren (UWV) en Thijs van Es (directeur FC Utrecht)

12.40 uur Uitreiking van de Scoor je talent!-bokaal door wethouder Maarten van Dijk (Stichtse Vecht) en rayonmanager Beatrijs Wijnberg (UWV)

13.00 uur Start banenmarkt voor scholieren

13.30 uur Start banenmarkt voor werkzoekenden

16.00 uur Einde banenmarkt en netwerkborrel werkgevers

Deelnemende partijen Scoor je talent!

Scoor je talent! is een initiatief van de Utrechtse Werktafel, een samenwerkingsverband in de regio Midden-Utrecht. Deelnemende partijen zijn FNV, CNV, VNO-NCW Midden, MKB-Nederland Midden, UWV, het WerkgeversServicepunt Midden-Utrecht, Biga, Kansis, WerkwIJSS, UW-bedrijven en de veertien gemeenten: Bunnik, De Bilt, Houten, Lopik, Montfoort, Nieuwegein, Oudewater, Stichtse Vecht, Utrecht, Utrechtse Heuvelrug, Woerden, Wijk bij Duurstede, IJsselstein en Zeist.