Direct naar content

Vanaf 1 juni 2021 is de afdeling schulddienstverlening van Gemeente Utrecht ook rechtstreeks bereikbaar voor werkgevers. Zijn er vragen over het uitvoeren van loonbeslag of CAK-inhoudingen? Wilt u weten hoe het gesprek aan te gaan met een werknemer of heeft u andere vragen rondom werknemers met geldzorgen? Bel dan naar 030 – 286 52 11 of mail naar samenschuldenvrij@utrecht.nl en vermeld dat u werkgever bent. De collega’s van schulddienstverlening zijn graag – kosteloos – sparringpartner bij alle vragen rondom werknemers met geldzorgen en helpen graag waar het kan bij een passende oplossingen voor schulden.

Geldstress heeft veel invloed op het werkgeluk, de arbeidsproductiviteit en de hoogte van het ziekteverzuim van uw werknemers. En dan hebben we het nog niet over het werk dat bij loonbeslag komt kijken. Volgens onderzoek van het Nibud heeft 62% van de werkgevers te maken met financiële problemen bij werknemers, 46% ziet regelmatig loonbeslagen voorbij komen. U heeft als werkgever dus een belangrijke signalerende rol én ook veel baat bij het ondersteunen van werknemers met schulden.

Utrechters schuldenvrij. Helpt u mee?

  • utrecht.nl/hulpbijgeldzorgen – Op deze webpagina vindt u onder de tab ‘ik ben werkgever’ informatie over de aanpak van geldzorgen in Utrecht en wat u kunt doen om te helpen. Hebben uw werknemers een laag inkomen? Kijk dan ook op utrecht.nl/extravooru.
  • 030 – 286 52 11 – Wilt u weten hoe het gesprek aan te gaan met een werknemer of heeft u andere vragen rondom werknemers met geldzorgen? Bel dan naar 030 – 286 52 11 of mail naar samenschuldenvrij@utrecht.nl en vermeld dat u werkgever bent. De collega’s van schulddienstverlening zijn graag – kosteloos – sparringpartner bij alle vragen rondom werknemers met geldzorgen en helpen graag waar het kan bij een passende oplossingen voor schulden.
  • samenschuldenvrij@utrecht.nl – Heeft u vragen? Wilt u mee werken aan de ambitie Utrechters Schuldenvrij? Of ontvangt u graag de nieuwsbrief? Mail dan naar samenschuldenvrij@utrecht.nl

Werkgeversalliantie

Waarom doen we dit? In 2019 is de werkgeversalliantie Financieel Fitte Werknemers opgericht door Rabobank Utrecht, McDonald’s Utrecht, Hogeschool Utrecht en de gemeente Utrecht. De samenwerking is onderdeel van de actieagenda Utrechters Schuldenvrij. De alliantie wil u als werkgever bewust(er) maken over de impact van schulden op de werkvloer en handvatten geven. Wilt u ook aan de slag voor een schuldenvrije werkvloer? Help dan mee!

schuldhulp