Direct naar content

Op dinsdag 7 november heeft het WerkgeversServicepunt Midden-Utrecht in samenwerking met het landelijk eventteam UWV de UWV Inspiratiedag georganiseerd. Ruim 120 werkgevers en 220 werkzoekenden hadden zich aangemeld. Het thema “Maak werk van talent” stond centraal. Werkgevers werden uitgedaagd om op een andere manier naar talent te kijken, terwijl werkzoekenden praktische tips en handvatten kregen in hun zoektocht naar werk en het benutten van hun talenten.

Het talentenfestival was dé ontmoetingsplek waar werkgevers en werkzoekenden elkaar vonden. Hier werden op een laagdrempelige en actieve manier verbindingen gelegd. Deelnemers konden meedoen aan diverse verbindingsspelen, de vraag en aanbod hoek en het talentencafé. En er waren vacaturetekst-dokters om werkgevers te inspireren om talent echt centraal te stellen in vacatureteksten.

Deze Inspiratiedag heeft werkgevers aangemoedigd om buiten de gebaande paden te kijken en werkzoekenden geholpen om zichzelf te presenteren op een manier die hun talenten recht doet. Het resultaat was een dag vol energie, waardevolle inzichten en nieuwe kansen.

Als aanvulling op de UWV Inspiratiedag is er een podcast gemaakt.  Onze regionaal arbeidsmarktadviseur Vera Koning en adviseur werkgeversdiensten Ellen Bijl van UWV nemen u via deze podcast mee in de UWV-publicatie ‘Personeelstekorten aanpakken – 34 oplossingen voor werkgevers’. In deze podcast geven zij voorbeelden uit de sectoren waar met succes personeel werven en behouden op een andere manier wordt toegepast. Beluister hieronder de podcast.

Publicatie Regio in Beeld