Direct naar content

Testen van uw eHerkenningsmiddel

Vanaf 24 juni 2023 gaat werk.nl over naar inloggen met eHerkenning. We willen graag dat u ook na deze overgang van onze online werkgeversdienstverlening gebruik kunt blijven maken. Daarom geven we u nu alvast de mogelijkheid om uw eHerkenningsmiddel te testen. Zo kunt u zien voor welke diensten op werk.nl u gemachtigd bent. En weet u of alles goed geregeld is.

Testen eHerkenningsmiddel

 

Wat is eHerkenning?

Met eHerkenning kunt u veilig inloggen om online zaken te regelen bij UWV en andere overheidsorganisaties. Naast veiligheid zorgt eHerkenning voor gemak: u heeft straks nog maar 1 wachtwoord nodig om in te loggen bij UWV en andere overheidsorganisaties.

eHerkenning op werk.nl

Voor de portalen van UWV met eHerkenning heeft u minimaal betrouwbaarheidsniveau 3 (EH3) nodig. Voor werk.nl zijn er 2 diensten beschikbaar:

  • Beheren van account(s)
    Met deze dienst kunt u bedrijfsprofielen aanmaken en beheren.
  • Plaatsen van vacatures en zoeken naar cv’s
    Met deze dienst kunt u vacatures plaatsen en naar cv’s zoeken.

Heeft u de machtiging voor beide diensten dan kunt u alles wat nu ook mogelijk is met een account op werk.nl.

Moet ik iets regelen?

Alle personen binnen uw organisatie die nu gebruikmaken van het account op werk.nl, hebben straks eHerkenning nodig om in te loggen op Mijn werk.nl. eHerkenning is persoonsgebonden en kan niet worden overgedragen of worden gedeeld met een collega.

Wilt u namens uw organisatie ook na 24 juni gebruik blijven maken van de online werkgeversdienstverlening op werk.nl? Dan kunt u terecht bij de persoon binnen uw organisatie die eHerkenning beheert. De beheerder kan een eHerkenningsmiddel voor u aanvragen en zorgen dat u gemachtigd bent voor (1 van) de diensten op werk.nl.

Is uw organisatie nog helemaal niet aangesloten op eHerkenning? Bekijk dan eerst het stappenplan om eHerkenning aan te vragen.

Ga naar het stappenplan op eHerkenning.nl 

Wat gebeurt er met mijn account?Vanaf 24 juni verandert alleen de manier van inloggen. Uw account op Mijn werk.nl blijft bestaan en ook uw opgeslagen cv’s of zoekopdrachten blijven bewaard. Wat u straks binnen uw account kunt doen is afhankelijk van de toestemming die u hiervoor heeft gekregen van uw organisatie.