Direct naar content

Hoe kunt u als werkgever bijdragen aan een goede stageplek voor alle mbo-studenten? Hoe zorgen we samen dat iedereen gelijke kansen heeft op een fijne stageplek ongeacht zijn of haar achtergrond. En hoe kunnen we u daar als gemeente bij ondersteunen? Hierover informeert wethouder Klaas Verschuure u tijdens een online bijeenkomst op dinsdag 6 juli. Op dit moment zijn nog veel mbo-studenten op zoek naar een stageplaats. En een stage is voor alle mbo-studenten van groot belang om straks goed voorbereid aan de slag te gaan op de arbeidsmarkt. Helpt u deze studenten aan een mooie, leerzame ervaring?

Tijdens deze online bijeenkomst gaan we graag met u in gesprek over twee onderwerpen:

  • wat u nodig heeft om een goede stageplaats of leerbaan aan te kunnen bieden en wat de mogelijkheden zijn om ondersteuning te krijgen vanuit de gemeente;
  • over hoe we inclusie op de stagemarkt kunnen bevorderen met werkgevers, de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) en mbo’s, naar aanleiding van een onderzoek van het Verwey Jonker Instituut.

U kunt zich aanmelden door een mail met uw naam en organisatie te sturen naar stagekans@utrecht.nl. Na aanmelding ontvangt u meer informatie over de bijeenkomst.

Wethouder Klaas Verschuure nodigt u van harte uit om met ons in gesprek te gaan over stages in het mbo. Want de mbo-studenten van nu zijn de goed opgeleide medewerkers van morgen!

 

We zien u graag op 6 juli.

Namens alle MBO-studenten in Utrecht, dank!