Direct naar content

Youfit@retail heeft samen met het WerkgeversServicepunt Midden-Utrecht een speciaal programma ontwikkeld voor kandidaten uit de retail-branche. Na het volgen van dit traject, bemiddelt het WSP deze twaalfkandidaten naar werk. Het liefst weer in de detailhandel, lukt dit niet dan gaan we kijken naar andere sectoren zoals bijvoorbeeld de zorg.

Wat is Youfit@retail?

Youfit@retail is een project vanuit de retail en is een vervolg op Loopbaansupport Detailhandel –het project van sociale partners-, dat tot begin 2019 liep en waaraan UWV ook nauw heeft deelgenomen. Youfit@retail wordt gefinancierd vanuit de sector (Stichting Detailhandelsfonds) en is één van de projecten van de Retailagenda. Zij zijn onderdeel van James Loopbaansupport. James is het loopbaanbureau van de vakbond (CNV).

Drieluiken: Youfit@retail en UWV/WSP

In drie korte e-workshops zetten de deelnemers stappen richting de arbeidsmarkt

Doel

Het doel van dit aanbod is dat deelnemers,in een veilige context, samen met loopbaancoach en andere werkzoekenden uit de detailhandel,kunnen nadenken over wat zij achterlaten, welke skills zij meenemen naar een volgende baan en wat zij nog willen leren. Vervolgens weten zij dit te presenteren aan UWV en potentiële werkgevers zodat zij snel in beweging komen richting nieuw (of perspectief op) werk binnen dan wel buiten de detailhandel.

Doelgroep

Werkzoekenden afkomstig uit de detailhandel (1- 6 maanden werkloos) die gemotiveerd zijn om in een groep aan de slag te gaan met hun loopbaanvragen, en zo hun presentatie naar werkgevers te verbeteren. In één groep is plaats voor ongeveer twaalf werkzoekenden. Ook kantoorpersoneel of logistieke medewerkers kunnen deelnemen. Voorwaarde is alleen dat ze bij een retailbedrijf hebben gewerkt.

Aanpak

De 3 (online) workshops volgen de fases van loopbaan coaching: 1. Oriëntatie op jezelf, 2. Oriëntatie op Werk, 3. Presentatie op de arbeidsmarkt.

Workshops vinden plaats op 8, 15 en 22 maart van 9:30 – 12:00 uur. Voor meer informatie neemt contact op via het contactformulier.

Contact