Direct naar content
In de herfst van zijn werkzame leven maakt Adrie een grote stap. Na een vervelende ervaring bij zijn vorige werkgever belandde Adrie als zestiger in de WW.  Hoge verwachtingen van het vinden van een nieuwe baan had hij niet. Maar dit was buiten Annemarie Brakkee gerekend, Adviseur Werk bij UWV. In een serie gesprekken kreeg Adrie langzaam maar zeker zijn zelfvertrouwen terug. 
_1120719
Adrie aan het werk bij U-stal
Door goede samenwerking tussen de Adviseur Werk van UWV en Adviseur Werkgeversdiensten van WerkgeversServicepunt Midden-Utrecht (WSP) was er al snel een mooie plek voor Adrie gevonden. Na een aantal gesprekken met Annemarie deed Adrie mee met het ‘rondje van de zaak’, een initiatief van WSP om werkzoekenden op een laagdrempelige manier te laten ‘proeven’ van verschillende bedrijven. Op de fiets, met een aantal medekandidaten en onder leiding van Jeanette van Dam – van Berlo, Adviseur Werkgeversdiensten bij WSP, ging Adrie langs bij een aantal bedrijven in de logistieke sector. Daar was het liefde op het eerste gezicht bij U-stal, een sociale onderneming, die al jaren plek biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Stichting U-stal begon 37 jaar geleden met een fietsenstalling in Vredenburg. Inmiddels beheren ze alle bewaakte fietsenstallingen in  Utrecht en werken er 160 mensen, waarvan het grootste deel startte met een ‘werkplek op maat’. Bij U-stal wordt namelijk het werk aan de medewerker aangepast in plaats van andersom. Op dit moment heeft ruim 60% zo’n soort werkplek en richt U-stal zich op steeds meer verschillende soorten werk buiten de fietsenstallingen. Zo kwam Adrie te werken op het depot in Overvecht waar alle onveilig geplaatste fietsen en fietswrakken terecht komen die dagelijks worden verzameld in de stad.
_1120783
Annemarie Brakkee, Adrie en Jeanette van Dam - van Berlo
Adrie startte met een proefplaatsing van twee maanden. Tijdens een proefplaatsing werkt een werknemer met behoud van uitkering. Deze periode is bedoeld om te onderzoeken of het werk en de werkplek passend zijn. Een werkgever heeft bij een proefplaatsing de intentie om na de proef een arbeidscontract aan te bieden en zo geschiedde: Adrie heeft nu een contract voor 38 uur per week, fulltime. Naast een proefplaatsing kon U-stal ook gebruik maken van een Loonkostenvoordeel oudere werknemer, een jaarlijkse tegemoetkoming van de Belastingdienst.
Wilt u weten wat WerkgeversServicepunt voor u kan betekenen? Neem vrijblijvend contact op met een van onze bedrijfsadviseurs.