Direct naar content

Mitchell Vos (25) uit Nieuwegein vond via de lokale afdeling van WerkgeverServicepunt Midden-Utrecht zijn droombaan bij horecagroothandel Bidfood. Daar zijn ze blij met hem, vertelt teamleider Ervis Kolomaci.

Wat heeft Mitchell Vos na zijn middelbare school niet gedaan? Hij had allerlei baantjes, meestal via uitzendbureaus. Maar een paar jaar geleden kreeg hij ernstig last van allergieën, kon een tijdje niet meer werken en belandde in de bijstand. “Niks voor mij”, zegt hij. “Dus toen het weer beter met me ging, heb ik aan de bel getrokken bij Werk en Inkomen Lekstroom in Nieuwegein, waar ze ook werk zoeken voor mensen in de uitkering. Ik kon meteen aan de slag in het magazijn van Bidfood.”

Vertrouwen

Ervis Kolomaci, teamleider van de ochtendploeg waarvan Mitchell deel uitmaakt had al snel in de gaten: die jongen kán wat. “Mitchel is altijd enthousiast, pikt dingen snel op en werkt hard. Ik kan op hem vertrouwen.”

Als lid van de ochtendploeg begint Mitchell elke dag om zes uur ‘s ochtends. Goederen in ontvangst nemen, inboeken en wegrijden, orderpicken: hij vindt het allemaal even leuk. “Het is heel afwisselend en we hebben een fijn team.”

Mitchell Vos en Ervis Kolomaci
Mitchell Vos (l) en Ervis Kolomaci

Opleiding

Mitchel volgt nu ook een eenjarige MBO-opleiding logistiek. Vier dagen per week werken, een dag naar school. Volgend jaar is hij klaar. “Maar waarschijnlijk ga ik verder leren, want werken in de logistiek is helemaal mijn ding.” Intussen heeft hij ook een cursus voor heftruckchauffeur afgerond.

Kansen

Ervis, die zelf als uitzendkracht bij Bidfood begon, hoopt dat meer Mitchells zich melden. “Mensen die van fysiek werk houden én hun verstand gebruiken krijgen hier alle kans om zich te ontwikkelen. Zulke mensen kunnen we goed gebruiken.”

Accountmanager Alexandra Vieira Gonçalves van het WerkgeversServicepunt in Nieuwegein: ‘In mijn regio Lekstroom (Houten, Lopik, Nieuwegein en IJsselstein) is best veel werk te vinden voor kandidaten die jobready zijn. Ik ben trots op onze samenwerking met een enthousiaste werkgever als Bidfood!”

Mensen die van fysiek werk houden én hun verstand gebruiken krijgen hier alle kans om zich te ontwikkelen. Zulke mensen kunnen we goed gebruiken
Ervis Kolomaci