Direct naar content

FonQ, een Utrechtse webwinkel, met een assortiment gericht op wonen, koken en lifestyle, benadert jongeren met een beperking voornamelijk via scholen. Eén van die jongeren is Demy Rijpstra uit Nieuwegein. Zij volgde VSO-onderwijs aan het ROC en werkt sinds een jaar in het magazijn bij FonQ, voor drie dagen in de week.

Dankzij haar positieve ervaringen met werknemers met een beperking, nam FonQ onlangs een tweede leerling aan via WGSP Lekstroom. Ook deze draait nu mee in het team van Caroline.

Tevredenheid

Caroline van Elk werkt al ruim een jaar als teamleider “Inkomend”  en sinds twee maanden ook als teamleider “Retouren”: ‘Wij begeleiden vijf mensen, tot onze grote tevredenheid’, vertelt zij. ‘Ja, dat klopt’, vult Demy aan. ‘Ik voel mij erg gewaardeerd door Caroline. In het begin moest ik wennen aan drie dagen werken in de week, want ik ga ook nog twee dagen naar school, maar ik heb mijn draai nu helemaal gevonden.

Mijn werk is erg gevarieerd. Als de trailers binnenkomen, haal ik deze leeg, scan de goederen en daarna gaan alle producten naar de opslagplaats in het magazijn. Als een bestelling binnenkomt, haal ik het betreffende product uit het magazijn en stuur alles op. Ik draai mee in het gehele proces’.

Ingewerkt

Van Elk: ‘Demy is inmiddels volledig ingewerkt en pakt alles aan in het magazijn. Ook als zij moet overwerken, staat zij haar mannetje. Vooral in deze tijd, november en december is het erg druk in verband met de komende feestdagen en wordt extra gevraagd van ons personeel’.

FonQ  raadt andere bedrijven van harte aan met een stand aanwezig te zijn op het jaarlijkse evenement  “Alleen Talent Telt”. ‘Wij zijn erg tevreden met onze werknemers met een beperking’, vertelt Van Elk. ‘Ik raad ieder bedrijf aan in zee te gaan met hen, mits je deze werknemers wel de juiste (extra) ondersteuning kunt bieden, anders moet je er niet aan beginnen’.

Ook komend jaar gaat  FonQ weer op zoek naar nieuw personeel, via de school van Demy en natuurlijk via WGSP Lekstroom in Nieuwegein en hopelijk staat zij volgend jaar weer met een stand op de banenmarkt in Galgenwaard.