Direct naar content
Lukassen AGF

Willem Jakobs (l) en Jeroen Smitskamp

Niet lullen maar poetsen, is het devies bij de Nieuwegeinse groothandel Lukassen AGF. Precies de plek voor kandidaat Willem Jacobs (52), bedacht accountmanager Orçun Yürümez van WSP Midden-Utrecht (voorheen WGSP Lekstroom). Goed gezien: Willem krijgt binnenkort een vast contract.

CV’s interesseren hem niet, zegt Jeroen Smitskamp. Hij is de loodsbaas van de ompak bij de groothandel in groenten en fruit op Laagraven. “Ik kijk altijd naar de persoon: wil iemand bikkelen? Zo ja, dan is hij welkom. Want iedereen verdient een kans. Maar je moet het wel waarmaken.”

Willem heeft het naar z’n zin bij Lukassen: “Ik had 3 jaar niet gewerkt, dus ik moest echt wennen. We maken lange dagen. Soms is het best zwaar. Maar de sfeer is goed en ik voel me thuis. Dit bedrijf past bij me.”
Dat gevoel had Orçun al toen hij Willem in contact bracht met Lukassen. Hij levert er vaker kandidaten.

Niet iedereen redt het hier, zegt Jeroen. “We zijn een hard, maar ook een warm bedrijf. We houden niet van slappe praatjes. Het is hier altijd hectisch en als je iets fout doet, krijg je dat luid en duidelijk te horen. Maar we zorgen ook goed voor elkaar. Als iemand een probleem heeft, staan we allemaal klaar om te helpen.”