Direct naar content

Avital Apell en Bianca Kaim, coördinator en programmamanager van de Banenafspraak bij Rijkswaterstaat.

‘We zijn een aantal jaar geleden begonnen met het invullen van de banenafspraak. De samenwerking met het WerkgeversServicepunt Midden-Utrecht (WSP) is in die tijd steeds intensiever geworden. We zien elkaar regelmatig, het contact verloopt soepel, dat is heel belangrijk voor ons.

Het WSP zoekt voor ons kandidaten die binnen de banenafspraak passen. Zij maken ook een voorselectie van de kandidaten. Dat neemt ons veel werk uit handen. Je kunt het echt merken wanneer er een voorgesprek is geweest met een kandidaat. De energie die we met zijn allen in de gesprekken stoppen, krijgen we dubbel en dwars van onze nieuwe medewerker terug. Ook is het heel fijn dat we één aanspreekpunt hebben bij het WSP.

Rijkswaterstaat is een landelijk gevestigde organisatie. Wij zoeken kandidaten voor verschillende plekken. Hierdoor werken we ook samen met verschillende WSP’s in de regio. Wij benadrukken altijd dat onze collega’s het contact zoeken en onderhouden met het WSP in hun eigen regio. Het persoonlijke contact is voor ons van doorslaggevend belang en dat proberen we nu ook over te dragen naar vestigingen van Rijkswaterstaat in andere regio’s.’