Direct naar content

Toen wij in Utrecht een nieuw Van der Valk-hotel openden, ontstonden er veel vacatures. Hierbij zaten veel functies die op de huidige arbeidsmarkt moeilijk in te vullen zijn.

We zochten mensen voor het magazijn, de bediening en in de keuken. Deze vacatures bieden mogelijkheden voor kandidaten met een afstand tot de arbeidsmarkt. Veel van het werk is repeterend van aard. Bijvoorbeeld dagelijks 500 broodjes smeren. Dat wil een chef-kok niet doen. Maar dit werk is wel uitermate geschikt voor mensen met een arbeidsbeperking. Zo helpen we elkaar: zij een baan en wij goed personeel.

Het WerkgeversServicepunt Midden-Utrecht (WSP) heeft ons hier heel goed bij geholpen. Toen we aan dit project begonnen, zijn alle betrokkenen van het WSP uitgenodigd voor een rondleiding. Daar hebben de adviseurs kunnen zien wat er allemaal nodig is. Dit is heel goed begrepen; we hebben een hoop vacatures goed kunnen invullen.

We zijn ook via het WSP een samenwerking begonnen met The Colour Kitchen, die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt opleidt voor in de keuken. Het komt er uiteindelijk allemaal op neer dat we onze vacatures invullen en daarmee zo veel mogelijk mensen aan het werk te helpen. Daar is het zowel het WSP als Van der Valk om te doen en daarom werkt het zo goed.

utrecht_midden_referenties_vander_valk_vianen-full