Direct naar content

Vijf Utrechtse uitzendbureaus pitchen via een videocall vacatures aan accountmanagers van alle WerkgeversServicepunten in de arbeidsmarktregio Midden Utrecht. Een unieke samenwerking die is opgezet door Midden-Utrecht Werkt Door. Het platform dat naast van werk naar werkbemiddeling, ook werkgevers en werkzoekenden samenbrengt om vraag en aanbod van werk op elkaar af te stemmen.

“Om een zo groot mogelijke groep werkgevers te bedienen, zijn we begonnen met het samenbrengen van de accountmanagers uit alle lokale WSP’s in wekelijkse videomeetings. In dit voorjaar kwamen veel door corona getroffen bedrijven op ons af. Deze bedrijven zochten (tijdelijke) werkplekken voor hun personeel. Terwijl we nadachten over welke partijen ons konden helpen, kwamen we snel uit bij uitzendbureaus. Zij hebben immers detacheringsmogelijkheden in vele sectoren. Tijdens onze meetings klopten uitzendbureaus met grote opdrachten bij ons aan. Ze hadden veel vacatures, maar geen personoeel om het te vullen. Een gouden match. We werken nu intensief samen met vijf uitzendbureaus die elk één keer in de drie weken hun vacatures pitchen aan de accountmanagers. Er zit van elke subregio één accountmanager in de call. Zij zetten deze vacatures weer door in hun eigen netwerk. Daarmee hebben we bereik van de hele regio en regionale WSP’s gaan aan de gang om te leveren”, vertelt Willem van Remmerden, coördinator platform Midden-Nederland.

Fragment afkomstig uit een interview gepubliceerd op de website van Perspectief op Werk. Lees hier het volledige interview.

Meer informatie Midden-Utrecht Werkt Door