Direct naar content

De Harrie Helpt-training is een tweedaagse training waarin de deelnemer opgeleid wordt tot de ideale collega van iemand met een arbeidsbeperking- Harrie. Deze training is ontwikkeld voor mensen die als Harrie zullen gaan functioneren of die dit al doen.

Data

  • De training bestaat uit twee trainingsdagen: dinsdag 30 januari 2024 en woensdag 28 februari 2024

Over Harrie Helpt-training

Harrie is de personificatie van de ideale collega-werknemer die begeleiding op de werkvloer geeft aan werknemers met een extra ondersteuningsbehoefte. Harrie staat voor: Hulpvaardig; Alert; Realistisch; Rustig; Instruerend en Eerlijk. Uit onderzoek van CNV Jongeren en Vilans blijkt dat de kans op succesvol participeren op de werkvloer aanzienlijk wordt verhoogd wanneer de werknemer met een arbeidsbeperking wordt ondersteund door een Harrie. Het Harrie gedachtengoed is doorontwikkeld, en er is een module speciaal gericht op statushouders ontstaan.

In deze video kun je zien wat een Harrie is en wat een Harrie doet. In deze training krijgt de deelnemer informatie, theorieën, praktijkvoorbeelden en tools om hen te helpen bij de begeleiding. Daarnaast is er in de training ook veel ruimte om ervaringen, ideeën en oplossingen uit te wisselen. De Harrie Helpt-training is voor iedereen toegankelijk die met de doelgroep aan de slag gaat of al is. Voorkennis is niet noodzakelijk. De training is zo ingericht dat iedereen, ongeacht opleidingsniveau, kan deelnemen. De training is praktisch ingericht en daarom direct in de praktijk toe te passen. CNV Jongeren is eigenaar en ontwikkelaar van de Harrie Helpt-training, de officiële training wordt dan ook alleen door CNV Jongeren aangeboden.
De volgende onderwerpen komen o.a. in de training ruimschoots aan bod:

  • Wat zijn de competenties van Harrie en hoe zet je die in de praktijk in.
  • Praktische hulpmiddelen om de begeleiding op de werkvloer vorm te geven.
  • Inzicht in de doelgroep arbeidsbeperkten.
  • Intervisies en behandelen van praktijkvoorbeelden.
  • Gesprekstechnieken.
  • Huiswerk opdrachten tussen dag 1 en dag 2.(ca. 1,5 uur)

De doelstellingen van de training is: Het ondersteunen van werkgevers om tot een succesvolle, duurzame plaatsing van mensen die vanuit een kwetsbare arbeidsmarktpositie komen. Dit door:

  • Het aanreiken van een toolbox voor betrokken collega’s van mensen met een arbeidsbeperking.
  • Het opleiden van een directe collega van iemand met een arbeidsbeperking tot Harrie.

Meer informatie en aanmelden